Omladinski klub demokratije
08. Mar 2022.

Omladinski klub demokratije

Zaječarska inicijativa je raspisala poziv za učenike srednjih škola iz Timočke Krajine koji žele da učestvuju u programu Omladinski klub demokratije.

Omladinski klub demokratije okuplja srednjoškolce koje interesuju teme poput političkih partija, demokratizacije, međunarodne politike i odnosa. Kroz Klub, prijavljeni učenici će imati mogućnost da upoznaju vršnjake koji imaju slična interesovanja, pohađaju različita predavanja i radionice o ovim temama, kao i da sami sprovode istraživanja, pišu radove o temama od javnog značaja i realizuju mini projekte. Neke aktivnosti će biti sprovedene putem interneta, a neke će biti održane u Zaječaru, ili na nekoj od lokacija u Timočkoj Krajini (poput završnog vikend seminara).

Program je idealan za sve učenike koji planiraju da upišu Fakultet političkih nauka, sociologiju ili fakultete srodnih struka i žele da steknu znanje iz njima bliskih društvenih nauka. Takođe, može biti koristan za one đake koje zanima angažovanje u zajednici, rad u organizacijama civilnog društva, novinarstvo i slično.

Zainteresovani učenici srednjih škola mogu se prijaviti putem mejla  klubdemokratije@zainicijativa.org. U mejlu treba navesti opšte informacije (ime, prezime, godinu rođenja, školu i razred), kao i da odgovore na pitanja:

  • Zbog čega želite da učestvujete u programu?
  • Koje vas teme posebno zanimaju?
  • Na koji način ovaj program može da vam bude koristan?

Omladinski klub demokratije realizuje Zaječarska inicijativa, kroz program Democracy Commission koji sprovodi Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.