Kanda, Kodža i Nebojša uživo
21. Sep 2021.

Završena letnja sezona u bašti Omladinskog centra

 

Završena je još jedna letnja sezona u bašti Omladinskog centra. Pored nekoliko lokalnih bendova, tokom leta, na bini u bašti nastupale su i regionalne zvezde poput bendova Dža ili Bu, Artan Lili, Tanja Jovićević (Oktobar 1864), Kanda kodža i Nebojša, Kendi, Bjesovi, Električni orgazam (dva koncerta). Uprkos pandemiji Covid-19 virusa, sezona je uspešno okončana, u koncertima je uživao veliki broj ljudi, ali i sam kafić je bogatom ponudom privukao brojne goste.

Omladinski centar Zaječar je ključna i jedinstvena institucija za podršku mladim ljudima u Zaječaru. Stvorila ga je (2009. godine) Zaječarska inicijativa, kroz javno-privatno partnerstvo sa gradom Zaječarom. Grad je ustupio prostor – sprat zgrade koja se nalazila u potpuno ruiniranom stanju, dok je Zaječarska inicijativa uspela da od nemačke fondacije Schueler Helfen Leben, kroz donaciju dobije sredstva za rekonstrukciju zgrade, opremanje centra i njegove programe.

Omladinski centar je zvanično otvoren 4. maja 2010. godine i od tada je u njemu održano preko 500 koncerata (nastupilo je i 45 inostranih muzičkih bendova iz 22 zemlje), 237 projekcija filmova, 70 humanitarnih događaja, 135 događaja iz različitih oblasti kuluture (književne večeri, izložbe…), 67 javnih debata i preko 980 edukativnih radionica. Letnja bašta Omladinskog centra je otvorena 2018. godine.

Početak zimske sezone, odnosno rada u zatvorenom delu, odložen je i zavisiće od epidemiološke situacije i pratećih mera.

 

 

(Foto: Mikica Andrejić)