29. Jun 2021.

Izlet i završni seminar za đačke parlamente

Završnim seminarom i trodnevnim druženjem u Brestovačkoj banji okončani su ovogodišnji ZImanovi programi malih donacija za mlade.

Srednjoškolci i srednjoškolke su sa timom Zaječarske inicijative proveli vikend u kompleksu „Ziđin kluba“, gde su prisustvovali predavanjima i radionicama, i primili zahvalnice za svoje uspešno sprovedene projekte i kampanje.

Kroz programe "Školski izbori" i "Mladi u pokretu" Zaječarska inicijativa je podržala parlamente i učenike srednjih škola iz Timočke krajine, kao i Ćuprije, Aleksinca, Svrljiga i Paraćina u njihovim kampanjama i idejama.

Program „Mladi u pokretu“realizuje se od 2008. godine, dok su „Školski izbori“ prvi put organizovani za učenike iz Timočke krajine i šireg regiona.

Uprkos brojnim preprekama izazvanim pandemijom, svi projekti su bili uspešni. Nadamo se da ćemo sledeće godine imati priliku da upoznamo i podržimo još veći broj mladih ljudi iz različitih regiona.

ZImanov program malih donacija realizuje Zaječarska inicijativa u saradnji sa Fondacijom Iskorak, uz podršku National Endowment for Democracy.