20. Sep 2020.

Odobreni projekti na konkursu za Heroje Zaječara

 

Zaječarska inicijativa je nedavno objavila konkurs i pozvala meštane svih zaječarskih naselja da se prijave za učešće u programu Heroji Zaječara: Komšije u akciji , i da svoja naselja učine boljim i ugodnijim mestom za život i time ih upišu na mapu nekog budućeg i lepšeg Zaječara. Od pristiglih ideja i predloga, odabrane su TRI, koje će biti podržane sredstvima u iznosu od 90.000 dinara.

Sledeći predlozi su podržani: 

  1. Bulevar dr Zorana Đinđića - 60 komšija iz ovog kraja se prijavilo sa željom za čistijim javnim površinama, ozelenjivanjem svog kraja, čišćenjem žbunja i korova., kao i za popravkom kontejnera i ograde oko smećara. 

  2. Naselje Vlačić (Crnogorska ulica) - 15 komšija iz ovog naselja će urediti ruinirano dečije igralište, kako bi njihove najmlađe komšije imali gde da se okupljaju i igraju. 

  3. Popova plaža - 15 komšija iz ovog naselja će očistiti teren, ukloniti divlje deponije, očistiti i poravnati teren, poseći zaostalo trulo drveće i posaditi novo drveće i rastinje, postaviti novi mobilijar – na potezu od same Popove plaže do naselja “Popova plaža”, kako bi stvorili jedinstven sistem zelenila, u kojem bi pored meštana ovog kraja, mogli da uživaju i svi Zaječarci i Zaječarke 

Nakon održanog radnog sastanka sa predstavnicima ovih zaječarskih naselja, na kojem su utvrđeni detalji saradnje i potpisani memorandumi, Zaječarska inicijativa im želi uspešnu i brzu realizaciju projekata.  

Program Komšije u akciji: Heroji Zaječara realizuje se uz podršku Međunarodnog centra Olof Palme.