Webinari sa Ivanom Bildijem i članovima đačkih parlamenata
22. Jun 2020.

Webinari za uče(s)nike programa “Mladi u pokretu” i “Školski izbori”

Članovi đačkih parlamenata iz nekoliko gradova (Zaječar, Majdanpek, Knjaževac, Soko banja, Boljevac, Bor) imaju priliku da učestvuju u webinarima koje organizuje Zaječarska inicijativa u okviru svojih programa za mlade: “Mladi u pokretu” i “Školski izbori”.

Na predavanjima, koja su zbog mera vezanih za epidemiju korona virusa “preseljena” na internet, đaci uče o društvenim mrežama, njihovoj ulozi u savremenom društvu, kao i potencijalima koje one pružaju za unapređivanje rada samih đačkih parlamenata i škola.

Webinare vodi Ivan Bildi, vlasnik marketing agencije “Likes & Cookies” i predavač na brojnim domaćim i regionalnim konferencijama iz oblasti online poslovanja, digitalnog marketinga i društvenih mreža.

Program “Mladi u pokretu” do sada je podržao preko 80 projekata koji su motivisali i pomogli mladima da se angažuju u svojim školama i lokalnim zajednicama, i da se kroz angažman bliže upoznaju sa pojmovima poput demokratije, aktivizma, ljudskih prava i dr.

“Školski izbori” su program koji je već uspešno testiran u Zaječaru, što je bio podsticaj da se on unapredi i proširi na čitav region. Učenici su tada prolazili kroz pravi izborni proces. Bili su u prilici da prikupe potpise za svoju kandidaturu, da planiraju i realizuju kampanju u školi, učestvuju u javnim debatama, i da se na zabavan i kreativan način upoznaju sa demokratskim procesima i institucijama, i ohrabre se za dalje učešće u društvenom i političkom  životu.