Info Covid 019
31. Jan 2022.

Info Covid 019

 

Tokom pandemije Korona virusa, Zaječarska inicijativa je podržala kreiranje velikog broja medijskih sadržaja posvećenih ovoj temi. Cilj je bio da se građanima pruži što bolji uvid u naučna, medicinska tumačenja i objašnjenja pandemije i njenih pratećih društvenih fenomena.

U emisijama su sagovornici bili epidemiolozi, infektolozi, imunolozi, biolozi, farmaceuti, pedijatri, psiholozi, filozofi, fizičari, novinari, koji su odgovarali, kako na aktuelna pitanja opšte prirode, tako i na pojedinačna pitanja i nedoumice gledalaca.



Korona virus i nauka: Emisija na fejsbuk kanalu Omladinskog centra, razgovor o kovidu sa istaknutim lokalnim medicinskim radnicima i odgovori na nedoumice i pitanja građana/gledalaca vezane za virus, padndemiju i vakcinaciju.

Korona virus i institucije: Serija analitičkih tekstova, članaka i intervjua o radu lokalnih zaječarskih institucija i javnih službi tokom pandemije korona virusa, objavljenih na portalu Glas Zaječara.


Konspirator podkast:
Paralelno sa pandemijom Covid 19 virusa, širi se i infodemija - epidemija dezinformacija, poluinformacija i lažnih vesti, Konspirator je kritički osvrt na najrasprostranjenije teorije zavere u medijima i na dr. mrežama. koje se kroz razgovor sa uvaženim gostima iz sveta društvenih i prirodnih nauka analiziraju i dekonstruišu. Podkast je dostupan na audio platformi Anchor

 

Ovaj projekat je dobio podršku projekta Vlade Švajcarske "Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT", koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.