26. Nov 2019.

Transformator

Zaječarska inicijativa je tokom 2013. i 2014. godine podržala ukupno 14 inicijativa građana koji su nastojali da transformišu svoje zajednice na bolje. Ovi "heroji grada" su uspeli da svoja naselja zauvek promene.

Pročitaj više
26. Nov 2019.

Mladi protiv fašizma

Ovo je priča o tome kako su mladi ljudi kroz umetnost naumili da se bore protiv fašizma.

Pročitaj više
26. Nov 2019.

Kreativne i edukativne radionice u Omladinskom centru

Omladinski centar Zaječar je osnovan 2010. godine, upravo sa ciljem da pomogne mladim ljudima da razviju svoje kreativne potencijale. Ovo je priča o radionicama organizovanim u Centru, koje su mnogim mladim ljudima promenile život!

Pročitaj više
26. Nov 2019.

Dan solidarnosti

Dan solidarnosti u zajednici je svakako jedna od najuspešnijih aktivnosti koje je Zaječarska inicijativa sprovela u saradnji sa Fondacijom Iskorak. Tog dana, preko 250 zaječarskih srednoškolaca nije pohađalo nastavu već su volontirali u lokalnim firmama kako bi pomogli razvoj svoje zajednice.

Pročitaj više
26. Nov 2019.

Školski izbori

Zaječarska inicijativa je u okviru svoji programa donacija ZIman-ov fond za mlade i Mladi u pokretu podržala zaječarsku Gimnaziju da organizuje prave izbore za predesnika đačkog parlamenta. Na osnovu uspeha ovih izbora, Zaječarska inicijative je 2019. godine pokrenula čitav nov program sa ciljem da pomogne i drugim školama da organizuju i sprovedu izborni proces.

Pročitaj više