08. Oct 2019.

Poziv za Vitalne ideje

Zaječarska inicijativa poziva sve zainteresovane sugrađane da daju svoje predloge za sređivanje javnih površina na teritoriji onih mesnih zajednica na kojima žive. Jedna od predloženih ideja biće realizovana do kraja ove kalendarske godine! Savet mesne zajednice će napraviti uži izbor od pristiglih predloga, a konačnu odluku doneće sami građani, tokom zbora u prostorijama Saveta mesne zajednice, o  čijem će terminu svi biti naknadno obavešteni. Sve koji razmišalju o predlozima za sređivanje molimo da imaju u vidu da su sredstva ograničena i da su moguća samo preuređivanja manjeg obima (popravka mobilijara, klupica, uređenje zelenih površina i slično). Zainteresovani mogu svoje ideje predložiti lično - u prostorijama Saveta mesne zajednice kojoj pripadaju, kao i putem sledećih brojeva telefona: Građani na teritoriji 1. mesne zajednice na 060/ 422-5330 Građani na teritoriji 2. mesne zajednice na 069/ 381-7298 Građani na teritoriji 3. mesne zajednice na 064/ 373-8543 Građani na teritoriji 4. mesne zajednice na 019/ 421-117 Građani na teritoriji 5. mesne zajednice na 062/ 366-855 Rok za dostavljanje predloga je 15. oktobar 2019. godine. Ovaj projekat se realizuje u saradnji sa Olof Palme međunarodnim centrom. 

Pročitaj više
Otvaranje_bašte
04. Sep 2019.

Svečano otvorena bašta Omladinskog centra

Više nema predaha za Omladinski centar tokom leta. U petak, 21. juna, tačno u 20h, Omladinski centar je otvorio kapije svoje letnje bašte. Još od svog osnivanja, centar je stavljao katanac na vrata krajem maja, a isti je skidao na jesen, kada sunce prestane da bude neumoljivo. Od ovog juna, u originalnom ambijentu, nastaviće se dešavanja i emisija energije po kojima je Omladinski centar poznat. Na otvaranju letnje baste je nastupio zaječarski sastav Sevdah metal bend, koji je inače svoj prvi koncert u Zaječaru održao baš u Omladinskom centru. Renoviranje dvorišta Omladinskog centra i njegovo pretvaranje u letnju baštu je podržala Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) u okviru programa "Promocija zapošljavanja mladih"

Pročitaj više
Sastanak_vitalne_ideje
04. Sep 2019.

Zaječarska inicijativa predstavila Vitalne ideje

Zaječarska inicijativa je u sredu, 4. septembra 2019. godine održala sastanak sa predstavnicima Saveta gradskih mesnih zajednica u Zaječaru i predstavila program «Vitalne ideje», koji sprovodi u saradnji sa Međunarodnim centrom Olof Palme iz Švedske. Cilj programa «Vitalne ideje» jeste da uključi građane u donošenje odluka i rešavanje problema u svojim mesnim zajednicama. Tokom 2019. godine, Zaječarska inicijativa će podržati 3 mini projekta građana usmerenih na rešavanje specifičnih problema u njihovim mesnim zajednicama. Osnovni kriterijum programa jeste da problem koji će se rešavati predlože i izaberu građani, kao i da budu aktivno uključeni u njegovo rešavanje. Zaječarska inicijativa će donirati do 2.000 eura po mini projektu. Ovaj ciklus programa će obuhvatiti samo gradske mesne zajednice. Predviđeno je da Saveti mesnih zajednica imaju ključnu ulogu u ovom programo i to pre svega u vidu promocije programa, prikupljanja ideja, izbora problema koji će se rešavati i pružanja podrške pri sprovođenju projekta.   

Pročitaj više