"Škola itekako ima vaspitnu vrednost!"

"Mladi ljudi iz formalnog obrazovanja moraju da ponesu vrline koje će ih načiniti boljim građanima" - ponovljeno je nekoliko puta tokom sastanka koji je organizovala Zaječarska inicijativa u Nišu.

Profesori i nastavnici građanskog vaspitanja, kao i predstavnici civilnog sektora, podelili su svoja stručna iskustva, razgovarali o problemima u nastavi ovog predmeta i dali svoje preporuke za unapređivanje nastave.

Učesnici sastanka su uz druge mere predlagali i osavremenjivanje sadržaja i rad na interaktivnosti predavanja, promociju predmeta u javnosti, stručno usavršavanje nastavnika, uvođenje priručnika, bližu i efikasniju saradnju sa Ministarstvom prosvete.

Nakon Niša, Zaječarska inicijativa će organizovati sastanke u još četiri grada u Srbiji, kako bi prikupila sugestije i drugih predavača i - u obliku Policy brief dokumenta sa objedinjenim preporukama za kvalitetnije građansko vaspitanje - predala odgovarajućim institucijama.

„Za demokratiju su potrebne demokrate“ se implementira uz podršku regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM) a finansijski podržava Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.